FC2ブログ
Natural Cooking
06-05-19_pan.jpg

今日はマクロビ料理講習でした。
メニューは、トマトソースのペンネ、サラダ、パン、デザートでした。
トマトソースは、熟したトマトの皮をむき、種をとって
作ったのですが、トマトノ水煮よりも味が濃くておいしかったです♪
Today was Microbiotic cooking lesson.
This time menu were tomato sauce pasta,salad,bread,desert.
Tomato sauce was made from mature tomatos which
were peeled and removed seeds.
It was deep and delicious more than tomatos boiled in water.

[2006/05/19 16:04 ] | | コメント(0) | トラックバック(0)
おから
okarakonnkyaku.jpg

最近TVで見て注目していた「おからこんにゃく」。
近くのスーパーでも売られていたので、
さっそく購入してみました。
肉や魚っぽい料理ができるということで、
にんにく醤油で炒め物をしてみましたが、
なかなかおいしかったです。
ちなみに「おから」たまねぎのみじん切り、マヨネーズ、
パセリ、こしょうなどを混ぜてパンにつけて食べても
おいしいです^0^
※おからは乾煎りしてから使って下さい!
I have beeb took notice of "Okara-Konnyaku" which I
watched a TV recently.
I bought it which is sold in a supermarket near my house.
I heard we can cook it like fish or meat,
so I fried it with garlic soy sauce,
and it was delicious.
In this connection, it is delicious that 'Okara'
mixed with hashed onion, mayonnaise, parsley,
pepper etc. on the bread.




[2006/05/12 17:55 ] | | コメント(2) | トラックバック(0)
パンを焼く
francepan.jpg

先日実家で譲ってもらったパン焼き機を使って
パンを焼いてみました。
材料を入れてボタンを押すだけでパンが出来ます。
プロのパンにはかなわないけれど、
簡単に安全なパンを作れるのはよいです^0^
I baked the bread with bread-maker which was given up
from my parent.
Anyone can make bread by only putting ingredients into
it and pushing button.
I can't make bread better than professional,
but it's good I can make safe bread easily.


[2006/04/29 11:04 ] | | コメント(0) | トラックバック(0)
Natural Cooking
tofusteak.jpg

今日は、マクロビの料理教室でした。
メニューは、玄米ごはん、豆腐ステーキ、味噌汁、新たまねぎのサラダでした。
デザートはいちごの白玉だんごでしたが、白玉粉に苺をつぶして
混ぜると、すごくきれいなピンク色になりました。
これに黒みつをかけると、とっても美味^0^!
Today was Microbiotic cooking lesson.
Menu was brown rice,tofu steak,miso soup,new onion salad.
The desert was strawberry shiratama dumpling.
Shiratama powder mixed with crushed strawberrys became
very beautiful pink color.
And it is very delicious with black syrup.
[2006/04/11 20:13 ] | | コメント(0) | トラックバック(0)
ラリエット
rariet.jpg

今日はカフェブルグでビーズ教室に参加しました。
先週に引き続き、ラリエットを作成しましたが、
今日で無事出来上がりました!
ビーズでこんな大作を作ったことがなかったので、
とっても満足^0^
フォーマルにもカジュアルにも使える
素敵なラリエットです。
Today I joined beads lesson at Cafe Burg.
I have been made a lariat from last week and finished!
I satisfied that I have never been made such great work before.
This lariat is nice that I can use for formal and casual.
[2006/04/08 23:04 ] | | コメント(2) | トラックバック(0)
<<前のページ | ホーム | 次のページ>>